На 17 май 2021 г. Община Габрово обяви публичен конкурс за изработване на лого „Младежки център Габрово – възможности за изява на младите хора“, като се обърна към художници и графични дизайнери от страната и чужбина. Графичният символ, трябваше да внушава младежкото, ентусиазмът и амбициите на младежите; да представя Младежки център Габрово като притегателен за млади и иновативни хора, благоприятно място за творчество, предприемачество и иновации; да е разпознаваем, въздействащ, оригинален и гъвкав в употребата си.

До участие в конкурса бяха допуснати предложенията на шест участника, които отговаряха на предварително зададените в Регламента условия и критерии. Журито, обявено публично с Регламента и общите условия на конкурса, взе решение за отличаване на победител в надпреварата.

Новото лого на Младежки център Габрово е разработено от Мария Джумеркова от град София. В разработката фигурират символите крепост, феникс и криле. Събирателният образ на трите фигури е еманация на смисъла и целите на младежкия център, а подредбата им не е случайна, поради тяхното дълбоко значение. Фениксът, чиято легенда описва като магическа птица, сияйна и блестяща, е известна с това, че животът й продължава няколко стотин години преди да избухне в пламъци. Пътят й не свършва там, а тя отново възкръсва от пепелта, за да започне нов и дълъг живот. По същия начин, образът на величествената птица, разперила криле, има за цел да олицетвори силата на знанието и величието на ума, които ще се раждат и развиват в Младежкия център. Изключително важен е символът на крепостта, който е израз на изграждането на здравите основи, пораждащи сигурност и устойчивост, нужни да защитят всяко царство. Знакът внушава, че благодарение на Младежки център Габрово, развитието на таланта и творчеството у младежите ще защитават тяхната човешка чест, характер и индивидуалност, за да могат да устоят на всички предизвикателства занапред.

На автора на отличеното лого ще бъде връчена парична награда на стойност 1000 лева.

Създаването на Младежки център Габрово в сградата на съществуващия Летен театър се осъществява по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център Габрово”, финансиран чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.

Мобилен имунизационен пункт и тази събота на Централния пазар в Габрово
16 Септември 2021
Състезавайте се в „Мама е добър шофьор“
17 Септември 2021