Дискусия на тема „Как да се чуе гласът на гражданите чрез Конференцията за бъдещето на Европа?“ организира в петък, 16 юли 2021 г., от 13:00 часа Бюрото на Европейския парламент в България в партньорство с Министерството на външните работи и Представителството на Европейската комисия в България.

Дискусията ще се проведе на живо в зала 10 на НДК и ще бъде излъчвана онлайн © Бюро на ЕП в България

Събитието ще се проведе на живо в зала 10 на Националния дворец на културата в София (НДК) и ще бъде предавано онлайн във фейсбук страницата на Бюрото на ЕП в България. Целта е да се запознаят всички заинтересовани страни с Конференцията за бъдещето на Европа и да се насърчат гражданите да вземат активно участие в нея.

В първата част на форума представителите в България на трите основни европейски институции, които отговарят за Конференцията, ще презентират нейните цели, формат и начин за участие. В разговора ще се включат Румен Александров – заместник-министър на външните работи, Теодор Стойчев – ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България, и Илин Станев – съветник в Представителството на Европейската комисия в България.

Във втората част тримата български евродепутати, избрани да представляват Европейския парламент в Конференцията – Ева Майдел (ЕНП), Илхан Кючюк (Обнови Европа) и Ангел Джамбазки (ЕКР), ще дискутират основните теми за работа на Конференцията.

Третата част ще бъде дискусионен панел с представители на граждански организации. Участие ще вземат Гергана Паси – президент на „ПанЕвропа България“, Симона Димитрова – председател на Националния младежки форум, и Надежда Дерменджиева – председател на Българския фонд за жените. Те ще обсъдят как повече граждани да дадат мнението си за Конференцията за бъдещето на Европа и как институциите да се вслушват в тях.

Публиката в залата на НДК и зрителите във фейсбук ще могат да задават въпроси към участниците, както и предварително в slido с хаштаг #EUBG.

Регистрация за присъствено участие в зала 10 на НДК: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/RegistrationForm16072021

Програма на дискусията

Обществен поръчка с предмет: „ДОСТАВКА И МОНТАЖ НА МОБИЛНА СЦЕНА НА ОТКРИТО В „РЕМО „ЕТЪР“
12 юли 2021
Художникът Диян Павлов и „Творителница О`Писменехъ“ – Плевен гостуваха в Габрово по проект на РБ „Априлов – Палаузов”
13 юли 2021