Приключи регистрацията за младежко състезание за създаване на проект – открита зона The Place, който да направи Габрово още по-привлекателно място за живот и изява на младите хора в града. Формата за участие са попълнили 4 отбора, събрали таланти в различни направления. Вдъхновени от идеята да сътворят заедно пространство за изява и съвместни дейности, повече от 20 човека на възраст между 15 и 29 години ще премерят сили за спечелването на голямата награда – реализиране на собствената им идея и организация на ежегоден младежки фестивал.

Точно преди месец Община Габрово отправи покана към младежите в града за участие в състезание, където да дадат воля на въображението си и да се впуснат в създаването на свой собствен проект. Състезанието си постави за цел да срещне млади, творчески личности, които да генерират креативни решения и идеи за развитие на пространството около Музей на хумора и сатирата или друго желано от тях място.

С помощта и подкрепата на ментори, специалисти в сферите на дизайн на пространства, разработване на инфраструктурни проекти и пространствени решения, лидери в сферата на креативните индустрии и с вдъхновяващ опит в работата си с младежи, отборите ще извървят пътят до финала на състезанието през юли.

На 9 юни 2021 г. в сградата на музея „Дом на хумора и сатирата“ ще се даде своеобразен старт на състезанието. На събитието представителите на записалите се отбори ще имат възможността лично да се запознаят със специалистите, които ще ги водят в процеса на развитие на идеите им. Всеки отбор ще се представи и ще даде повече информация за проекта си.

 

 

Създаване на Младежка зона The Place e инициатива, която се организира по проект iPlace на Община Габрово в партньорство с музей „Дом на хумора и сатирата“. Проектът си поставя за цел създаване на десет уникални стратегии за икономическо развитие, насочени към особеностите на участващите градове и генериране на екосистеми за иновации. Партньорите ще се фокусират върху собствените икономически силни страни и утвърждаване на стратегически методи за активизиране на местната икономика, адаптиране на градовете към бъдещи икономически промени и определяне на методология за устойчиви градове.

Повече информация за проекта можете да намерите на: https://gabrovo.bg/bg/article/16991 

Община Габрово обявява обществена поръчка за доставка, изграждане и монтаж на подземни контейнери
3 юни 2021
Продължават проверките за състоянието на общинските жилища
3 юни 2021