В събота е традиционният вече, седми по ред Патилански поход "Хубава си моя горо", който се организира в Габрово винаги в почивен ден по повод Деня на детето.

Клубът на будителите при НЧ "Будителите 2017" в Габрово и Баба Цоцолана организира за децата и техните родители поход в планината на 5 юни, събота, на куклен театър и игри на поляната на Соколския манастир - теглене на въже, скачане с чували, беладжийски спринт, демонстрации на най-малките джудисти и други забавления. Държавният куклен театър в Габрово ще гостува на инициативата с представление на открито на спектакъла "Приключения в парка". Партньорите от Природен парк "Българка" са подготвили подаръци за най-активните и победителите в игрите и състезанията.

Патиланци обичайно се събират в 10.30 часа на изхода на екопътеката в началото на село Чарково. Половин час преди това,  в 10.00 часа от от площад „Възраждане“ тръгва безплатен автобус.

Преходът е по екопътеката до Соколския манастир, не повече от час. Преминава през гората, градините и селата. Децата трябва да са обути и облечени подходящо, заради вероятността да преръми, да носят дъждобрани, шапки и непромокаеми якета. Особено важно е да бъдат обути с гумени ботуши, или стабилни туристически обувки, за да могат да прескачат локви и дерета и да преодоляват обичайните препятствия, с които се срещат туристите в планината.

Патиланци трябва да си да си носят дезинфектанти, храна и вода за лично ползване и да бъдат придружавани от родител или възрастен в група, който да ги наглежда.

За пикника на поляната Баба Цоцолана отново ще почерпи и всички деца ще получат парче пица и сокче. В 15.00 часа е връщането с автобуса от Соколския манастир, а по-ентусиазираните туристи могат да се върнат обратно по пътеката до Чарково.

Предварително записване на buditelite@mail.bg или на тел. 0878825642

Селски мол в петък вечер до храм "Света Троица"
3 юни 2021
Община Габрово обявява обществена поръчка за доставка, изграждане и монтаж на подземни контейнери
3 юни 2021