Общинският етап на ученическото състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации" се проведе в Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Габрово. То беше организирано от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Габрово в партньорство с Дирекция "Образование и социални дейности" на община Габрово и Областен съвет на Български червен кръст.

Целта на състезанието е чрез игри да се проверят придобитите знания, умения и навици за защита на учениците в извънредни ситуации.

Участваха ученици от шести и седми клас на: ОУ "Неофит Рилски", ОУ "Иван Вазов", ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", СУ "Райчо Каролев", СУ "Отец Паисий" и ПМГ "Акад. Иван Гюзелев".

Въпреки усложнената обстановка в страната, свързана с разпространението на COVID-19 и провеждане на учебните занятия в електронна среда, децата показаха много добри знания и умения.

Първото място беше спечелено от учениците на ПМГ "Акад. Иван Гюзелев" - Габрово. На второ място се класира отборът на ОУ "Неофит Рилски", а трети станаха представителите на СУ "Отец Паисий".

Класираните отбори получиха награди, а всички отбори - грамоти. 

Общински кръг на Национално ученическо състезание по безопасност на движението по пътищата се проведе в Габрово
26 април 2021
Завърши Маратонът на четенето 2021 в Габрово
27 април 2021