Уважаеми габровци,

За поредна година Община Габрово Ви кани да се присъедините към превърналата се вече в традиция кампания „Зелено Габрово“, която ще се проведе под ръководството на общинско предприятие „Благоустрояване“. И тази година ще подарим растителност на желаещите да се включат в облагородяването на междублоковите зелени пространства, в опит да покажем, че заедно можем повече.

Кампанията „Зелено Габрово“ има за цел да събуди любовта към природата и нейното опазване, да развие, обогати и съхрани градското биоразнообразие, да обнови и подобри мястото за отдих пред жилището ни или площадката, на която играят децата ни.

За да участвате, е необходимо да направите следното:

 - Да заявите Вашето желание на тел. 066 985 047 и 0884 842 251 или на e-mail: zeleno@gabrovo.bg като посочите район за облагородяване, телефон и лице за контакт /заявки за участие се приемат до 15 април 2021 г./.

- Да имате желание да участвате със собствен труд – растителността ще бъде предоставена от ОП „Благоустрояване“, а ангажиментът към засаждането е изцяло Ваш.

- Да се грижите за новозасадената растителност, за което ще Ви бъдат предоставени съвети от екипа на организаторите.

- Избраният от Вас терен трябва да бъде общинска собственост – кампанията не включва терени частна или държавна собственост. Ако не сте сигурни в собствеността на терена, нашият екип ще направи справка.

Кампанията се организира от Община Габрово и е част от програмата на града за 2021 година като носител на престижната награда Европейски зелен лист #EUGreenLeaf.

 

 

 

 

Зимна обстановка – община Габрово към 08:00 часа на 24.03.2021 г.
24 март 2021
Кметът на Габрово Таня Христова се срещна с представители на Енерго–Про Варна
24 март 2021