Община Габрово ще се включи в осмото поредно издание на глобалната инициатива „Часът на Земята“, чийто фокус отново са усилията за справяне с климатичните промени. 

Тази година Часът на Земята е на 19 март 2016 г., събота, от 20:30 до 21:30 часа.

Милиони хора от целия свят символично ще изгасят осветлението в домовете си за един час, а знакови и обществени здания, културни паметници, различни институции и организации ще притъмнят фасадите на сградите си. Така всички отправяме призив за по-устойчиво бъдеще.

Това е най-мащабната природозащитна акция в света, която започва през 2007 г. в Австралия. В България кампанията се провежда от 2009 г., а през 2015 г. участие са взели 110 града, институции, медии, Народната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Президентството, Народното събрание, БНБ и много други.

Частът на Земята дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени.

Клип за „Часът на Земята 2016“ може да видите тук.

Клипът „Бъдещето започва от днес“ може да видите тук.

Повече за инициативата „Часът на Земята“ може да видите тук.

Насочи светлина към климата и промени климатичните промени!

Община Габрово открива център за енергийна ефективност „ЕкоЕнергия“ с международна конференция на 5 и 6 април, кметът на Габрово открива събитието