През ноември странни мустаци се появяват не само по много мъжки лица, но и като парти артикули, дрехи и всякакви аксесоари. Причина за това е световната кампания „Мовембър“, която продължава през целия месец и се фокусира върху мъжкото здраве и нуждата от профилактични прегледи срещу онкологичните заболявания на простатата и тестисите.

Името Movember е игра на думи на английски, съставено от първата сричка на думата „мустаци“ (Moustache) в комбинация с думата „ноември“ (November). През този ноември Община Габрово, МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово и Фондация „Утре“ обединяват усилия, за да помогнат на мъжете да бъдат по-информирани за своето физическо и психическо здраве.

Как ще протече инициативата и какво съветват специалистите ще научите от разговора с пиара Миглена Въгленова и началника на отделението по урология в габровската болница д-р Георги Атанасов в „Часът на Габрово“ по радио „Бумеранг ФМ“.

Пълен запис на предаването можете да чуете в звуковия файл:

"Коклюш - превенция и лечение" - "Часът на Габрово" /08.05.2024 г./ "Регионалното развитие и медии - тема с продължение" - Часът на Габрово /03.11.2023 г./