Пътищата в общината са почистват и обработват. Снежната покривка след над 30 часовият снеговалеж, в централна градска част е 40-45 см., във високите части на общината над 80 см.

Пътните настилки в областта са почистени, проходими при зимни условия.

На прохода Шипка температурата е -9°C. Пътната настилка е почистена и опесъчена, снежната покривка е около 70 см. В сила е забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.  

Пътят към курортен комплекс Узана е обработен, проходим при зимни условия. Снежната покривка там е 70 см, температурата е -8°C.

 ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата с цялата си налична техника.

Днес продължава пробиването към второстепенни улици, уширяване на кръстовища, почистване на тротоари и джобове на спирките.

Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт се изпълняват.

Затруднено е преминаването в отсечката Борики – Ясените поради снегонавявания.

Няма населени места без електроснабдяване.

Времето в Габрово е облачно, температурата на въздуха е -2°C, а влажността - 94%.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, топлоподаване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Прогнозата за времето:

Атмосферното налягане е по-ниско от средното, но ще продължи да се повишава и ще се доближи до средното за месеца.

Днес облачността от запад ще се разкъсва и намалява и след обяд в повечето райони ще бъде предимно слънчево. Сутринта на отделни места в планините и в крайните източни райони ще превалява сняг. Ще духа предимно умерен вятър от запад-северозапад, който вечерта ще се ориентира от югозапад и ще отслабне. Максималните температури ще са от 0° до 5°.

Над планините облачността ще се разкъсва и намалява, но преди обяд ще е значителна и на места ще прехвърча сняг. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра - около минус 12°.

 

ЧИТАТЕЛ НА ГОДИНАТА В РБ „АПРИЛОВ –ПАЛАУЗОВ”
27 януари 2021
Популярни шеги оживяха по прозорците на габровския театър
28 януари 2021