На 21 ноември от 11:00 часа в Музея на хумора и сатирата може да гледате филм за българския художник Хубен Черкелов, за първата вълна в концептуалното българско изкуство след промените, за културната и естетическа емиграция.

За филма:

"Ню Йорк винаги е бил по-примамлив, по-космополитен град отколкото въобще някога Париж е бил" – Хубен Черкелов, концептуален художник и визуален артист от кръга XXL разказва за решението да избере Америка като цел на пътуването си извън българската художествена сцена.

И това пътуване продължава повече от едно десетилетие. "Ние не искахме да бъдем част от клишетата за българските художници: хора, които се лутат из живота, абсолютно незнаещи какво правят, за кого го правят. Просто нямахме никакъв избор, нямаше как – заминаваш и не гледаш назад".

Производител: Омега Филмс

Разпространител: SoIndependent Film Fest 2012

Събитието ще се проведе в съответствие с предписаните противоепидемични мерки и до изчерпването на допустимите 30% от капацитета залата. В музея не се допускат гости без предпазни маски.

Изложбата "Защо така сериозно?" ще бъде отворена за посещения от събота, 21 ноември.

Откриването в присъствие на художника Хубен Черкелов се отлага за началото на декември. Ще съобщим допълнително деня и часа на събитието.

Информация за ситуацията, свързана с COVID-19 в габровска област към 19.11.2020 г.
19 ноември 2020
Държавен куклен театър – Габрово се включва в Нощта на театрите
19 ноември 2020