За първи път в история си Музеят на хумора и сатирата организира ваканционна детска програма, озаглавена "Лято в Хумора". Заниманията ще се осъществяват в съответствие с всички противоепидемични мерки препоръчани от Министерство на здравеопазването и методическите указания на Министерство на културата.

Лятната ваканция е време за игри и забавления, но само при нас важни теми като екология, култура, изкуство и спорт се представят под формата на игра, с чувство за хумор и на разбираем за децата език.

"Лято в хумора" ще се проведе в три последователни седмици през юни и началото на юли (с евентуално удължаване на заниманията с още три седмици до края на юли при интерес), като заниманията започват между  08:00 и 09:00 сутрин и завършват в 17:00 всеки ден. Предназначени за деца между 7 и 11 години. Организаторите са подготвили за участниците невероятни преживявания в музея и Парка на хумора, изпълнени с любопитни творчески ателиета и игри, които целят придобиването на нови умения и познания.

Екипът на Музея има дългогодишен и богат опит в осъществяването на образователни програми за деца. В тази си дейност следваме специална мисия, а тя е  „Чрез хумора ние вдъхновяваме и насърчаваме децата да изпитват радост, да мислят критично, да се изразяват свободно на живо и да изграждат общност.“

 

ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕ И ТЕМАТИЧНИ НАПРАВЛЕНИЯ:

В дните от 15 до 19 юни участниците ще  научат за изкуството на оригамите и ще си направят собствени оригами животни. Ще разиграят куклен театър със собствени кукли на конци, ще рисуват комикси и ще научат интересни факти са супергероите, а седмицата ще завърши със собственоръчно правене на тебешири и смес за сапунени балончета, които не се пукат. Всичко това ще бъде съпроводено с много игри и гости - изненада.

В дните от 22 до 26 юни ще научат повече за филмите и как да си направят проектор за телефон, ще поговорим за грънчарството и ще украсяват глинени съдове, ще си направят гратаж и ще изрисуват неповторими тениски по собствен проект. Всичко това отново ще бъде съпроводено с много игри и гости - изненада.

От 29 юни до 3 юли основната тема ще бъде как се снимат филми и какво трябва да направим за да заснемем наше филмче. Децата ще се превърнат в сценаристи, режисьори, актьори, оператори и монтажисти. Заедно ще се опитаме да създадем незабравим филм за Лято в Хумора. Както и през първите две седмици, ще има много игри и гости - изненада.

 

КОИ ЩЕ СА ГОСТИТЕ:

В част от дните с децата ще работят художничките Невена Екимова ( създателка на изложбата “Град Градина”) и Елиза Ковачева ( от детската школа Елиза - арт), фокустникът Дани Белев, треньорът по баскетбол Антонио Станков, консултантът по здравословен начин на живот Ася Райкова, представители на отдел “Екология” на Община Габрово и други.

Цената за участие на дете е 80 лв за пет дни или 16 лв на ден . Второ дете в семейството ползва 20 % отстъпка. Групата се състои от максимум 12 деца, а минималният брой за провеждане на програмата е 6 деца. Всяко дете може да участва в една, две или и трите седмици на "Лято в Хумора". За да се гарантира мястото му, таксата за участие се заплаща до два дни след записването на касата на музея.

Приемането на децата за участие започва от 8:00 в сградата на Музея.

Осигурява се минерална вода и плодове, а родителите подготвят храна за своите деца съобразно индивидуалните им вкусове.

Започва регистрацията за #Габрово хакатон
10 юни 2020
РИМ - Габрово продължава онлайн представянето на изданието „155 години Габрово град“
11 юни 2020