Уважаеми габровци,

Градът ни стана на 160 години. Всеки път на 17 май по традиция отбелязваме празника на Габрово - заедно, шумно, тържествено.

Сега изпитанието, което беляза битието ни, ще измести тази празничност във времето, но не може да ни забрани да празнуваме и да благодарим в сърцата си.

Единството, съпричастността и подкрепата във всички времена, правят от жителите на една територия общност, а общността е силата, която превръща селището в град.

В последните месеци научихме много и събудихме габровския смел и предприемчив дух, за да помагаме - на болницата си, на самотните и възрастните хора, на останалите без работа - на собствения си град.

Нека не губим тази енергия, независимо какво ни предстои. Нека бъдем все така заедно - помагащи, обичащи, обгрижващи всичко габровско и да продължим да се борим със същата решителност за града, с който искаме да се гордеем.

Габрово е това, което е, заради добродетелите, с които живеем повече от век и половина.

Огледайте се! Те са вградени в стените на Априловото школо, впрегнали са водите на реката, гледат ни от висотата на Шипка, тичат по калдъръма на Етъра и днес блестят в кубетата на новия храм.

Всеки, свързан с мястото, наречено Габрово е част от колективния дух на града, които имаме отговорността да пазим.

Благодаря Ви, че сте негови пазители!

Бъдете здрави и щастливи в нашето Габрово!

Честит празник, габровци!

 

инж. Климент Кунев

председател на Общински съвет Габрово