Водени от идеята да развиват знанията, уменията и нагласите на деца и родители за консумиране на здравословни и безопасни хранителни продукти, педагозите от ДГ ,,Радост‘‘ организираха мероприятия, с които подкрепиха Националната седмица ,,Достъп Шестгодишните от група ,,Мики Маус‘‘посетиха ресторант ,,Мона Лиза‘‘ в Тера Мол Габрово. Децата разгледаха кухнята, а гостоприемните готвачи им показаха как се приготвят традиционни български ястия.

Заедно с родителите децата от група ,,Лъвче‘‘ и група ,,Пчелица‘‘ разгледаха местни магазини за плодове и зеленчуци. Любезните продавачи им обясниха как да ги съхраняват, за да са свежи по-дълго време.

Седмицата завърши с посещението на група ,,Дъга‘‘ на ПГТ „Пенчо Семов“, гр. Габрово. Съвместно с учениците  на гимназията по туризъм ДГ ,,Радост‘‘се включи в  дейност "училищни мостови".

Децата имаха възможност да наблюдават как бъдещите габровски мастършефове  се справят с поставената им задача за приготвяне на детско меню. Дегустирайки приготвените ястия, деца, ученици и преподаватели беседваха за ползите от здравословното хранене.

Седмицата на "зеленият картон",  бе вълнуваща, изпълнена с  много приятни емоции. Децата придобиха много нови  знания свързани със здравословното хранене и правото на достъп до добра храна.

 

 

 

 

 

 

Обявена е обществената поръчка за избор на изпълнител за проектиране и строителство на тунела под връх Шипка
28 октомври 2019
ДФА "Габровче" в Нощта на културата в Тун
28 октомври 2019