Всички габровци могат да подкрепят града ни, като изпратят снимки за инициативата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) „Покажи как обновяваме родното ти място“.

Тя започна на 4 август и е част от образователно-патриотичната кампания „Моят град е моята крепост“, която популяризира проектите, с които се обновяват големите общински центрове и обекти на културната, туристическата, образователната, социалната, здравната и пътната инфраструктура.

Идеята е гражданите да покажат с фотоси как се развиват градовете с инвестициите по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., както и с предходните проекти, реализирани по ръководените от МРРБ европрограми.

Към момента най-активни са жителите на Враца, Стара Загора, Пловдив, Монтана, Добрич и Петрич, от които населени места са получени най-много снимки. Преобладават кадрите от обновени паркове, площади, санирани блокове, както и реновирани училища и детски градини.

Инициативата продължава до 30 септември 2019 г. Снимките за участие в конкурса се изпращат на електронна поща press@mrrb.government.bg. Най-добрите кадри и посланията към тях ще бъдат включени в календар за 2020 г., а 12 участници ще получат атрактивни награди.

Големината на фотосите трябва да е между 2 и 6 MB. Задължително е при изпращането им да бъдат посочени име и адрес на автора, телефон, възраст, описание на мястото, където е направена снимката, както и мнение с какво впечатлява този обект.

Информация за текущите и реализираните проекти в община Габрово можете да намерите на https://gabrovo.bg/bg/page/1084.

„Ето как – лека-полека, новото LED осветление „завладява“ Габрово!“. Това пише и показва в уникален кадър Ярослав Чепурной, участник в инициативата „Покажи как обновяваме родното ти място“. Снимката е направена след приключване на рехабилитационните дейности в района на парк „Колелото“ (пл. „Белорусия“).

Снимка: МРРБ