„За да направите детето умно, направете го силно и здраво. Нека то да работи, да действа, да бяга, да вика. Нека то се намира в постоянно движение.”       Ж.Ж. Русо

Под това мото в ДГ”Ран Босилек” се реализира проект "Спорт за малки и големи" насочен към правилното развитие на детския организъм, подобряване на здравословното състояние и насърчаване на вродената потребност от физическа активност у децата.

Доказано е, че заниманията с различни видове спорт, осигуряват здраве, двигателен опит, формиране на умения и изграждане на мотивация за самостоятелна двигателна дейност.

Практикуването на различни видове спорт при децата подобрява цялостното им функционално състояние, укрепва опорно-двигателния апарат, подобрява гъвкавостта, силата и бързината, координацията и пространствената ориентация.

За изпълнение на дейностите по проекта и опознаване на различни видове спорт на 22.05.19г. децата от подготвителна група „Маргаритка” – 6г. при ДГ ”Ран Босилек” посетиха спортен комплекс ”Христо Ботев” и се включиха в инициативата за отворени врати. Учителите и децата посетиха залите по бокс, спортна стрелба, лека атлетика, батут и джудо, където се запознаха с даден спорт и получиха първия си урок. Бяха посрещнати от треньори и спортисти и си направиха малко състезание и истински се забавляваха.

Повече снимки  може да разгледате на страницата ни във Фейсбук.