Международен Карвинг фестивал на смеха ще се проведе за трета поредна година в Габрово. След две изключително успешни издания уникалното по рода си събитие обещава да не отстъпва с нищо от до сега направеното, да добави нов жанр към себе си и да ни зарадва с гости от близо и далеч. Сърби, македонци, българи, украинци и един представител на Бенин,  Южна Африка, ще се състезават на тема смях в столицата на хумора от 17-ти до 19-ти май. Съпътстващите фестивала събития са две – едно традиционно, каквото е китайското рязане на хартия и писане на йероглифи и едно ново – уъркшоп за направа на захарни цветя.

Специално за тях ще пристигнат гости от Китай и Украйна. Другите ни специални гости идват от художествените училища в Русе и Бургас, които ще представят майсторство в работата с глина. За Габрово и габровския хумор те са работили месеци наред, а резултатът от техния труд ще бъде събран в изложба.

Двата състезателни дни са 18-ти и 19-ти май, часовете – от 11.00 до 14.00, а мястото – пред зала „Възраждане“.

Фестивалът се организира съвместно от Община Габрово и „Органик АРТ“, чийто собственик е носителката на десетки титли от европейски и световни състезания по карвинг – Веселина Славчева.

Габрово представи творческия си потенциал в Китай
3 май 2019
Участъци от ул. „Д-р Илиев Детския“ са цялостно преасфатирани
3 май 2019