В навечерието на Великденските празници Габровският театър представя най-новата си постановка „Транзит“ от автора и режисьор Валерия Минева. Премиерата ще се състои на 17 април 2019 г. от 19.30 часа в камерна зала „Ружа Николова“ в Дома на културата.

Спектакълът ще Ви потопи в познатата тема за имиграцията, отчуждението в семейството, пътуванията. Ще видите, че при срещите с непознати, често откриваме хора със сходни съдби. Ще станете свидетели на обрат в семейните отношения когато настъпи загубата на най-близкия човек. „Транзит“ е разказ, описание, снимка на времето, в което живеем, но и пътуване към себе си, преоткриване на дома, който сме напуснали и към който се завръщаме.

Постановката се реализира с подкрепата на програма „Дебюти“ на Национален фонд „Култура“ и Драматичен театър „Рачо Стоянов“. Участват актьорите от габровската трупа Силвия Боева и Любен Попов, младите дебютанти Християна Йотова, Елена Замяркова, Божидар Георгиев, Стела Стоянова и Найден Банчевски. Сценографията е поверена на Славка Георгиева, художник на картините е Иванка Димитрова, а дизайна на плаката изработи Христо Георгиев, които са част от екипа по проекта. Автор на музиката отново е известният театрален композитор Ян Руменин.

С „Транзит“ младата авторка и актриса Валерия Минева дебютира като режисьор. Освен спечеления проект към Национален фонд „Култура“, текстът ѝ е отличен в конкурса на Театър „София“ за съвременна българска пиеса.

Билети може да закупите на касата на театъра и всички каси ИзиПей/EasyPay

Протестиращ подари цвете на Таня Христова
14 април 2019
Проект „Зодия Габровец“
15 април 2019