Всички младежи на възраст между 18 и 29 години, които имат мнение и аргументи защо трябва да се гласува на изборите за Европейски парламент през м. май 2019 г., могат да се включат в конкурса за аудио-визуално творчество „Европа те чува. Гласувай!“.

Желаещите да участват имат избор на представяне чрез снимка, видео или писмено. Материалите трябва да са авторски, да не са участвали в предишни конкурси, да не са печелили награди и да отговарят на следните условия:

  • Видео – времетраене до 90 секунди, заснето с телефон или камера. В него авторът трябва да сподели причината, заради която ще гласува на евроизборите тази година. Видеото може да е във формат – лично обръщение, анимация, репортаж, документално видео или др.;
  • Снимка – изображения, които представят аргументи в полза на гласуването;
  • Есе – до 500 думи по темата, което авторът ще прочете пред камерата или диктофона на телефона си.

Важно условие е кандидатите да се регистрират в платформата на адрес – http://ttimv.eu/BSoP и да изпратят уникалния линк заедно с материала си на имейл – konkurs@schoolofpolitics.org. Крайният срок за участие е 25 май 2019 г.

Петчленно жури ще избере тримата печеливши. Отличеният на първо място ще посети Европейския парламент в Брюксел, авторът на второ място ще получи мобилен телефон, а третият печеливш ще се сдобие с дигитален фотоапарат. Наградата на публиката – видеокамера, ще бъде присъдена на материала, събрал най-много харесвания във фейсбук страницата – https://www.facebook.com/europeandi.bg/. Организатор на конкурса е Българското училище за политика „Димитър Паница“. 

Пълните правила и условията за участие са публикувани ТУК.

*Снимка: http://europeandi.bg/