ДТ „Рачо Стоянов“ спечели съфинансиране по Програма Култура за реализирането на проект „Паралелна програма“.

През 2019 г. ще се проведе единадесетото издание на Международния фестивал на комедийния спектакъл, който по традиция се провежда в празничната майска седмица преди карнавала. Проектът „Паралелна програма” цели привличането и допълването на фестивалната програма с културни продукти с комедиен характер, които не влизат в официалната селекция.

Това са музикални, циркови, комедийни спектакли и пърформанси, които да изпълнят пространството около театъра и дообогатят културния живот през карнавалната седмица. Ще има представления на стълбите на театъра и в градинката с мечето, а през деня ще  се провежда училище за клоуни за най-малките габровци и гости на града. Бъдещите клоуни ще изпробват научените номера пред преминаващите граждани и ще повдигат настроението в центъра на града.

Участниците в „Паралелна програма”  са подбрани след селекция и представят завършен, интересен културен продукт, а не случайно избрани улични артисти.  До момента за включване в програмата  са водени разговори с цирк „Колозеум”, „Пощенска кутия за приказки”, „Низамов и Бенд”, „Бял заек, червен заек” и Жар театър.

За реализиране на проекта Община Габрово ще отдели 10 310 лева, а собственият принос на Драматичния театър е в размер на 4 430 лева.

 

Ученически хумор от 70-те години на ХХ век показва Националният музей на образованието
1 април 2019
За стартиращи кариерата си специалисти - Национални дни на кариерата - 3 април ТУ Габрово
1 април 2019