По-малко от месец преди закриването на изложбата „Светът според Тодор Цонев“ Музеят на хумора и сатирата кани своите по-възрастните почитатели и притежателите на членски карти „Приятели на хумора” на творческо ателие „Глинени глави”. На 10 март от 11:00 часа, в Залата на жирафите, те ще имат възможността да се пренесат в света на художника и да научат повече за творчеството му. Входът е 5 лв, а за притежателите на карти „Приятели на хумора” - 4 лв.

Участниците в ателието ще опознаят и творят с пластичния и много приятен за работа материал глина, с който художникът е създал стотици малки сатирични пластики. Ще научат повече за възможните техники на работа с този материал. Те ще бъдат насърчени да направят сатиричен автопортрет от глина. Материалите са осигурени от Музея.

През празничните и почивните дни в Музея на хумора и сатирата се проведе и още едно събитие, посветено на емблематичната изложба „Светът според Тодор Цонев“ - семеен музеен маратон. 

В маратона се включиха 40 семейства от цяла България. След жребий, изтеглен от Маргарита Доровска - директор на Музея на 5 март, голямата награда - семейна членска карта „Приятели на Хумора” – получи габровско семейството, а късметлийката е на една година и половина и се казва Дария Шепелева.