Бюрото на Европейския парламент в България организира конкурс за онлайн доброволци. Участниците трябва да заснемат видео на тема „Защо ще гласувам“ и да го споделят в социалните мрежи. Тримата, които привлекат най-много хора на „Този път ще гласувам“, ще се срещнат в Брюксел с екипа на кампанията. Крайният срок е 11 март 2019 г.

„През месец май 2019 г. предстоят европейски избори. Много европейци, включително голям процент от младежите в Европейския съюз, приемат демокрацията за даденост, но и тя все по-често изглежда застрашена като принцип и на практика. Този път е важно не просто да гласуваме, но и да убедим повече хора да го направят.“, мотивират се организаторите на конкурса.

снимка: Бюро на ЕП в България

Участниците трябва да са на възраст между 18 и 30 години и да заявят, че искат да са част от онлайн екипа на инициативата. След като заснемат своето видео, трябва да го публикуват в някоя от социалните мрежи (Facebook, Twitter, Instagram и/или YouTube). В поста трябва да присъства уникалният линк, който участникът е получил при регистрацията си на „Този път ще гласувам“, и хаштаг #TозиПътЩеГласувам. За да направи заявка, участникът трябва да сподели линк към видеото си в специално създаденото за целта фейсбук събитие.

За победители ще бъдат обявени тримата участници, които са успели да убедят най-много хора да се запишат на „Този път ще гласувам“. Печелившите ще имат възможност да пътуват до Брюксел между 8 и 10 април 2019 г., където ще се запознаят с работата на Европейския парламент. Бюрото на ЕП в България ще поеме разходите на победителите за транспорт и настаняване.

Подробности за условията на конкурса можете да намерите на страницата във фейсбук.

Източник: Бюро на ЕП в България