Всички младежи на възраст от 18 до 30 години могат да участват във фотоконкурса на Европейската комисия „Моята социална Европа“ (#MySocialEurope).

Желаещите трябва да изпратят свои снимки (направени в европейска държава), които показват какво е бъдещето на социална Европа. От всички кандидати ще бъдат избрани трима победители, които ще получат покана за участие в събитието „Диалогът между младите граждани“, което ще се проведе на 8 май в румънския град Сибиу. Финалистите ще спечелят и карта за безплатно пътуване с железопътен транспорт в Европа.

Снимка: Представителство на ЕК в България

Форумът в Сибиу ще събере на едно място 300 млади европейци, които ще дискутират бъдещето на Европа с комисаря по заетост, социални политики, умения и мобилност Мариан Тийсен. По време на събитието ще бъде представена изложба на Европейската комисия, която ще включва 15-те най-добри фотографии от конкурса, включително и тези на тримата победители. Останалите 12 отличени участници ще се сдобият с фотоапарат Фуджифилм Инстакс (Mini 90 neo classic), калъф и пакет филмови ленти. 35-те подгласници в надпреварата ще получат безжичен високоговорител.

Крайният срок за участие е 4 март 2019 г. чрез попълване на специалния формуляр ТУК.

Целта на фотографския конкурс #MySocialEurope е да насърчава ангажираността на младите хора в Европейския съюз към развитието и утвърждаването на социалните права. Участниците трябва да се опитат да популяризират социална Европа и Европейския стълб на социалните права сред широката общественост и сред свои връстници в навечерието на изборите за Европейски парламент през 2019 г.