Поради промяна в програмата от организаторите на четвъртото издание на кинопанорамата „Италия днес“, първият филм, който габровци ще видят, е комедията „Наградата“. Денят и часът на прожекцията остават същите - тази събота, 8 декември, от 16.00 часа в Залата на жирафите в Музея на хумора и сатирата.

Кинопанорамата се организира от Италианския културен институт, а партньор на събитието в Габрово е музеят.

Режисьор на филма, заснет през 2017 г., е Алесандро Гасман. Лентата е със субтитри и с продължителност от 100 мин. В ролите ще видим Джиджи Пройети, Алесандро Грасман, Анна Фолиета, Роко Папалео.

Страхът от летенето кара Джовани Пасамонте (Джиджи Пройети) – писател с международна слава, да предприеме дълго пътуване с автомобил до Швеция. Неговата дестинация е Концертната зала в Стокхолм, където ще се проведе церемонията по връчването на Нобеловите награди. Отличен с награда за литература, Пасамонте увещава своя доверен асистент Риналдо (Роко Папалео) да стигнат до Скандинавския полуостров с кола и така се озовават неочаквано в ситуация, в която трябва да споделят тясното купе с децата на възрастния писател. Всеки от тях е в търсене на промяна: Оресте (Алесандро Гасман), бивш олимпийски състезател и собственик на затъваща спортна зала и Лукреция (Анна Фолиета) – невротична блогърка с неопределена цел в живота. Всеки етап от пътуването се превръща в повод за разискване на стари семейни истории и поставя под въпрос собствените им възможности, карайки ги да се опознаят истински.

Трейлър на филма може да видите тук

Цената на билета е същата като за посещение в Музея на хумора и сатирата – 3.00 / 2,50 / 2.00 лева. За притежателите на членска карта „Приятели на Хумора“ входът е свободен.

Очаквайте анонсите на останалите две прожекции:

12 декември, сряда, 16. 00 часа – КОЛЕЛОТО НА ЖИВОТА - комедия, 100 мин., 2016 г.

15 декември, събота, 16.00 часа - ДВАМА МАЛКИ ИТАЛИАНЦИ - комедия, 94 мин., 2018 г.

Четвъртото издание на кинопанорамата „Италия днес“, организирано от  Италианския културен институт, ще протече от 6 до 16 декември 2018 г. в София.

 

МВР информира гражданите как да избегнат телефонните измами
6 декември 2018
Коледният базар в Габрово отваря врати на 10-ти декември
7 декември 2018