Домът на хумора и сатирата кани любители на книгата и пътешествията на среща с писателката Наталия Бояджиева, която ще представи книгите си „Светлина от Изтока” и „Лицата на Филипините”. В тях са отразени пътеписи от далечна Азия. Събитието ще се проведе на 28 ноември от 18.00 часа в Залата на жирафите в габровския музей на хумора.

Наталия Бояджиева е учител по образование, а по призвание - журналист и преводач. За пътешествията си разказва първо в радио репортажи, в сайтове за пътешествия, а сега са отпечатани. Кориците на книгите й са оформени от рисунки на дъщеря й Емилия Бояджиева, докторант в Института за етнология и фолклористика към БАН. По време на срещата публиката ще има възможност да разгледа нейни творби.

Авторката се озовава в екзотичния Изток заедно със съпруга си, който работи три години в северния морски град Пънлай, провинция Шандун (Китай). Време, през което тя посещава знакови места, наблюдава празници и делници. В „Светлина от Изтока” и „Лицата на Филипините” откриваме наистина нови светове. Наталия Бояджиева не се ограничава да описва - търси корените, сравнява с български и европейски модели и бърза да подчертае общите начала.

Заповядайте да опознаете част от източния свят чрез книгите на „Светлина от Изтока” и „Лицата на Филипините”.

За утре - жълт код за силни сняг и вятър
27 ноември 2018
Зимна обстановка към 07.30 часа на 28.11.2018 г. Жълт код за ниски температури за 29.11.2018 г.
28 ноември 2018