Фестивалът за улични изкуства 6Fest оживи старинния квартал на Габрово Шести участък. На 6 октомври музика, танци, театър и магия превърнаха ул. „Опълченска“ пред Туристическия информационен център в квартал на изкуствата. По паветата на габровската уличка във възрожденски дух се разходиха младите танцьори на фолклорен ансамбъл „Сивек“. Те ни върнаха във времето на ХІХ век и Възраждането.

Момчетата от Quick Hands Junior и техният ръководител Дани Белев забавляваха гостите на фестивала с улична магия. Настояще и минало се срещнаха, когато уличните магьосници събраха любопитните погледи на целия ансамбъл.

Латино ритми зазвучаха край Априловата чешма с Радослав Талев и младите китаристи от Музикална школа „Звезди в аванс“. Младежите от театралния състав „Смехоранчета” към НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1928“ ни разсмяха с хумористичен театър.

Зрителите на 6Fest се снимаха заедно с живите статуи от театрална формация „Гаргара“ към НЧ „Христо Смирненски – 1949”.

След две международни издания, които се проведоха на пл. „Възраждане“ и Градинката с мечето, фестивалът 6Fest се завърна към корените и началото си – Шести участък. Името 6Fest идва от името на най-стария габровски квартал, който днес е известен с двете улици „Опълченска“ и „Николай Палаузов“, които се намират зад Дечковата къща и църквата „Света Троица“. Вторият ден на 6Fest се проведе с любезното съдействие на Туристически информационен център.

Проектът „Фестивал 6Fest Щастливо Габрово“ на Сдружение „Обществен комитет „Васил Левски” – Габрово” се реализира по Програма „Младежки дейности“ с финансовата подкрепа на Община Габрово.

Третото издание на фестивала за улични изкуства 6Fest беше двудневно. В първия ден мабащно танцово шествие премина през централната пешеходна улица на Габрово „Радецка”, а на пл. „Възраждане” пред Община Габрово се случи танцово-музикален спектакъл. В него участие взеха шоу-балет „Магия”, Фолклорен ансамбъл „Сивек”, Клуб по спортни танци „Ритмика”, Танцова школа „Лиана”, Зумба с Васи, Клуб за латино танци „Инкансабле“, Виктория Гергова, Маргарита Георгиева от Музикална школа „Звезди в аванс” и Ивета Петрова, огнена формация „Fire Shadows” и Оркестър Габрово под диригентството на Николай Венков.

 

Община Габрово с проект за два центъра за възрастни и хора с увреждания
10 октомври 2018
Нови находки от археологическите проучвания в м. Градище
12 октомври 2018