В началото на следващата седмица в МАИР „Боженци“ до Габрово стартират два иновативни младежки лагера по предприемаческо мислене. След огромния успех на първия летен лагер по предприемаческо и креативно мислене за младежи „Предприемачът като откривател” през 2017 г., това лято лагерите ще бъдат два.

Първият от тях е международен и ще се проведе в периода 2 - 9 юли. Участие в него ще вземат младежи на възраст от 15 до 20 години от цялата страна, както и от побратимените на Габрово градове Паневежис - Литва, Нови Сонч - Полша, Могильов - Беларус, Митищи - Русия и Петах Тиква - Израел.

Вторият предприемачески лагер е национален и ще се проведе в периода 10 - 18 юли. В него ще се включат ученици от цялата страна на възраст от 15 до 19 години.

Лагерите ще дадат възможност на бъдещите млади предприемачи да развият своето икономическо мислене и да опознаят колко е важен моралът в постигането на желаната печалба. Заниманията чрез творчески игри са основният метод за разбиране на факторите за успех в бизнеса. Лагерът цели да формира представата за предприемачеството като съвкупност от ценности, като мотивация, страст, креативно и творческо мислене. Организаторите и тази година са подготвили множество игрови ситуации, собствена „бордова игра”, казуси, „стая със загадки”, срещи с успели млади предприемачи и посещения на иновативни предприятия в Габрово.

Летните лагери се организират от Областен информационен център – Габрово, Община Габрово и Фондация „Бауерзакс“ и са под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел.

ОИЦ – Габрово е част от мрежата от 28 информационни центрове, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд.

Среща с бизнеса в Габрово и региона се проведе в библиотеката на Технически университет - Габрово
28 юни 2018
Техническа работилница на открито на летището в село Драгановци
29 юни 2018