Кой не се е опитвал да сгъне лист хартия и да го накара да лети – високо и надалеко? А за оригами – изкуството на сгънатата хартия е чувал всеки.

В почивния ден, понеделник 5 март, от 11:00 часа в Музей „Дом на хумора и сатирата” ще „отвори врати” импровизирано летище с единствен и директен полет Габрово – Брюксел. Карнавалът наближава и както вече е известно, темата е „Габрово – мой малък Брюксел”. Какво по-хубаво от това да полетим отрано с хартиени самолети към Брюксел и да изпратим своите послания с усмивка от Габрово към Европа.

Поканени са всички, които обичат да „летят” и майсторят хартиени самолети и ракети, малки и големи. Вземете мама и татко, кака и батко. Елате да ни научите как се прави вашият любим модел хартиен самолет или ракетка.

За най-сръчните ще има награди, за най-оригинални послания към Брюксел – също. Но всичко ще бъде най-вече игра.

За тези, които искат да се научат да правят хартиени самолети, ще има подготвени модели и указания за изработка. Музеят ще осигури основните материали, но всеки желаещ може да си донесе най-подходящата хартия и пособия, с които ще работи. Ателието ще започне с кратка презентация, посветена на изкуство от хартия.

Желаещите да се включат в ателието е необходимо да се запишат до 2 март /петък/ на телефон 066 807 229 или директно на касите на Музея. За повече информация можете да се обадите на телефон 0884028581, Силвия Черкезова.

5 март 2018

11:00 -12:30 +

Зала на жирафите

Подходящо за семейства

Вход: 3 лв.  

Зимна обстановка в община Габрово към 7 часа на 27.02.2018 г.
27 февруари 2018
Зимна обстановка в община Габрово към 13.00 часа
27 февруари 2018