Времето в Габрово е облачно, вали слаб сняг. Температурата на въздуха е минус 1 градуса, а влажността - 90%.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия, температурата – минус 9 градуса. Пътното платно е обработено, почистено и опесъчено. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Пътищата за градовет. Севлиево, Трявна, Дряново са мокри, проходими при зимни условия. На курортен комплекс Узана температурата е минус 6, времето е облачно, духа слаб вятър.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност при зимни условия. ОП „Благоустрояване“ обработва градската пътна мрежа, фирма „Димас“ почиства пътните участъци в към селата.

Прогнозата за времето:

Днес над по-голямата част от страната облачността ще значителна и на места от север на юг ще превали слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 0° и 5°.

Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за декември.

В планините ще духа силен, по билата временно и бурен вятър от север-северозапад. Облачността ще е значителна и на места ще превали слаб сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра – около минус 6°.

По Черноморието облачността ще е разкъсана. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 3-5°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.