В навечерието на Коледните празници доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества към Община Габрово посетиха Терапевтична общност „Ново начало“ в гр. Банкя и поздравиха младите хора, провеждащи своето лечение от зависимост към психоактивни вещества. Тези младежи няма да имат възможността да прекарат светлия християнски празник Рождество Христово при своите семейства, близки и приятели, защото имат важната мисия да поставят „ново начало“ на своя живот.

С ръчно изработени от тях сувенири, баница с късмети и торта, доброволците от МСНВ, заедно със специалисти от Общински съвет по наркотични вещества, изразиха своята  съпричастност и подкрепа към младежите в трудния им път към възстановяване.

Послание към момичетата и момчетата от „Ново начало“ и екипа, работещ в терапевтичната общност, изпрати и кметът на Община Габрово госпожа Таня Христова.

Доброволците се запознаха с начина, по който е организиран животът на младежите в „Ново начало“, с целите и дейностите, които се осъществяват в програмата. Личните истории и преживявания на младите хора, попаднали в плен на дрогата, ги развълнуваха и им дадоха стимул и мотивация за дейността им, свързана с предпазване на техните връстници от рисковете, носещи употребата и злоупотребата с наркотични вещества.

Гостуването в „Ново начало“ завърши с обещание за нова среща за Великден, със съвместно боядисване на яйца и месене на козунаци.