Начална пресконференция по проект „Развитие на устойчив градски транспорт на град Габрово“ ще се състои днес, 22 ноември 2017 г., от 10:30 часа в ритуалната зала на Община Габрово.

Ще бъдат представени дейностите от мащабната разработка за подобряване на транспортната инфраструктура и по-високо качество в обслужването на пътниците.

Проектът стартира през месец юли тази година. Чрез него автопаркът на общинския превозвач ще бъде обновен с 14 нови автобуса, на всяка спирка ще има система, която информира за графика на автобусите, пет от най-натоварените кръстовища ще са с нов режим на светофарите. Подлезите до Дома на хумора и до Автогарата ще се ремонтират, на предгаровия площад ще има кръгово кръстовище, спирка „Рачо Ковача“ до моста Игото ще бъде преустроена в „джоб“.

Общата стойност на проекта е 13 430 540,62 лв. Предоставената безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж“ е 9 000 000 лв., а собственият принос е в размер на 4 430 540,62 лв. Срокът за изпълнение на договора е 36 месеца.

След конферентната част е предвидена церемония по откриване на строителните работи, която ще се състои от 12:00 часа в района на предгаровия площад „Марсел де Бископ“. В първата копка ще се включат кметът на общината Таня Христова и представители на местното дружество „Димас“, което е избрано за изпълнител на този обект.

Събитието е отворено за медии, граждани и всички заинтересовани страни. Пълната програма можете да видите ТУК…

Представител на РИМ-Габрово участва в семинар „Образователни занятия в музея“
21 ноември 2017
„Разгледай изложба, спечели уикенд за двама в Боженци”
22 ноември 2017