Той се нарежда както сред най-харесваните съвременни български писатели, така и сред най-провокативните, а и сред тези, които карат читателя да се смее с глас. Той доказа, че е възможно книги, изцяло написани на диалект – от авторовия текст до диалозите – да се четат в цяла България. Той е Стоян Николов-Торлака и ще представи трилогията си „Северозападен романь“ - „Автономията????“ - „Май ше ни бъде…“ на 14 септември в Габрово.

Към романите на Торлака не можеш да останеш безразличен. Някои го критикуват за прекомерната употреба на грубия северозападен говор, други са недоволни от вулгарния на места език, но мнозинството читатели се влюбват в стила му. Сравняват го с Радичков, с Чудоми р, с Буковски… Но всъщност няма калъп, в който да могат да бъдат вкарани пъстрите му образи, живият език и непредвидимите истории. Затова сред най-популярните съвременни български романи се нареждат и неговите.

Авторът, чиито книги умеят да разсмиват, да разплакват и с ирония да поглеждат между редовете на действителността, в която живеем, ще се срещне с габровските си читатели в Музея „Дом на хумора и сатирата" на 14 септември от 18:00 часа. Ще имате възможност да се заредите с настроение и да чуете как звучат северозападните истории в оригинал от самия автор. Стоян Николов-Торлака ще ви очаква в Залата на жирафите.

Новини и подробности – на Facebook страниците Торлака и Дом на хумора и сатирата Габрово.

„Цветен град“ на Община Габрово в изложба за Дните на Швейцария
11 Септември 2017
Център за работа с доброволци към Община Габрово сподели с приятели „Вечер в парка“
12 Септември 2017