На 26 август /събота/, от 09.00 ч. до приключване на националното честване на връх Шипка, ще бъде преустановено движението на транзитно преминаващите МПС по пътя Габрово – Шипка – Казанлък в двете посоки. Трафикът ще бъде пренасочен през Прохода на Републиката, като за товарните автомобили ограничението ще важи от 07.00 ч.

През прохода Шипка ще се пропускат само автобуси и леки автомобили с гости и посетители на тържествата, както и междуградски автобусен транспорт.

В централната част на Габрово – по ул. „Скобелевска“ и пл. „Възраждане“, по време на потегляне на автобусите с организиран превоз на посетители на вр. Шипка, са възможни частични ограничения и затруднения на движението.

От 18.00 ч. до приключване на тържествената заря-проверка на пл. „Възраждане“ /приблизително до 22.00 ч./ ще бъде забранено движението по ул. „Скобелевска“, пл. „Възраждане“ и бул. „Априлов“ до Централна поща.

Таксиметровата пиаца пред ДТ „Рачо Стоянов“ няма да работи. Паркингите зад сградата на Община Габрово и зад Съдебната палата ще бъдат с ограничен достъп.

От полицията призовават всички водачи на МПС и пешеходци да спазват стриктно даваните от униформените служители указания.

Сини сливи набери и пестил си направи
24 август 2017
Програма за националното честване Шипченска епопея 21-26 август 2017
24 август 2017