Партньорството между немския град Митвайда и Габрово и възможностите за привличане на чужди инвестиции в града ни обсъдиха на среща посланикът на Германия Н. пр. Матиас Хьопфнер и кметът на oбщина Габрово Николай Сираков.

Негово превъзходителство се поинтересува от историята и природните забележителности на града, а също и от немската фирма „АМК”, чийто клон в Габрово също посети. В началото на годината тя спечели награда за иновации на Националния конкурс за иновативно предприятие на годината. Внедряването на разработката й може да намали разходите по изпитателния процес на мореплавателни съдове с 65%.

Както всички важни гости през тази година и посланик Хьопфнер получи отличителния знак „150 години Габрово-град”. Кметът му подари и бутилка габровска ракия „Хитър Петър”.

Днес дипломатът ще закрие Международната лятна школа по лазерни технологии. Неин домакин е Техническият университет в Габрово, а в двуседмичните занятия участваха студенти от четири държави и лектори от Висшето техническо училище в Митвайда и Лазерния институт за Средна Саксония.

Стартира кампания „Парк-мечта”
29 юли 2010
Бразилският оркестър „Solistas de Londrina” гостува в Габрово
2 август 2010