Доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества и юноши от ФК „Чардафон 1919“ представиха част от превантивна програма „Здравейко“ по време на заключителното събитие на инициативата Седмица против насилието и тормоза в училище, организирана от Областна администрация – Габрово. Събитието се състоя на 28 април.

Заедно с ученици от ОУ „Неофит Рилски“ младежите демонстрираха колко полезен за здравето е спортът. Чрез него можеш да създаваш приятелства, да се забавляваш, да се учиш на отговорност и дисциплина.

Превантивната програма „Здравейко“ е разработена от Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към Община Габрово и се реализира от 2016 г. сред ученици от 1-ви до 4-ти клас. Чрез забавни и състезателни игри, децата се учат да бъдат толерантни към връстниците си, да се справят с конфликтни ситуации и развиват умения за общуване и съпричастност.

През учебната 2016/2017 г. „Здравейко“ гостува на ученици от ОУ „Ран Босилек“, ОУ „Неофит Рилски“ и НУ „Васил Левски“ и създаде много приятелства между децата и младежите от МСНВ и ФК „Чардафон 1919“.