Смешен филм фест 2016 продължава с прожекции през ноември в Дома на хумора и сатирата.

Днес, 3 ноември,  от 18.00 ч. почитателите на комедийния жанр ще могат да се срещнат с героите на унгарската продукция По необясними причини”.

Създаден с изобретателност и чувство за хумор, филмът представя с широка усмивка историята на своя главен герой Арон, който наближава 30 -те. Наскоро е завършил университет и в момента си търси работа, но не знае какво иска да прави със себе си. Засега родителите му помагат финансово, като по този начин той им позволява да се месят в живота му. За да няма неприятности, Арон решава да не им казва, че приятелката му Естер е скъсала с него. В нощта на 30-ия си рожден ден той открива, че Естер си е намерила нов мъж. Съсипан, решава да се напие от мъка. Когато се събужда, вижда, че има еднопосочен билет до Лисабон и решава да приеме предизвикателството, като се впусне в непознатото.

Филмът има награди и номинации от: Карлови Вари ’14 – Номинация за наградата На Изток от Запад, Jameson Синефест ’14 – Втора награда на журито, Торино ’14 – Специална награда на журито, награда на публиката, най-добър сценарий (награда Холдън), награда на публиката за най-добър пълнометражен филм

Билетите за възрастни са по 3 лв., за ученици и студенти - 1.50 лв.

Прожекцията е част от програмата “Смешен филм фест продължава…” която се реализира в Дом на хумора и сатирата с подкрепата на Община Габрово, Институт Балаши и Посолство на Унгария в София и Фондация Арт офис.