Всяко хубаво нещо си има край, а хубавото на Смешен филм фест е, че догодина пак ще го има. Тази вечер официално ще закрием феста и ще обявим наградените филми. От сега Ви казваме, че наградите ще са повече от обикновено.

Преди да се сбогуваме фестивално, Ви каним на представянето на книгата на Катерина Евро - „Тетрадка за рецепти и спомени”. То ще бъде в 16.30 часа в зала „Възраждане“, когато ще имате възможност да се срещнете с любимата актриса.

В 18.00 часа започва българският филм „Докато Ая спеше“. Лентата на режисьора и сценариста Цветодар Марков е от 2015 г., с продължителност 90 минути. Оператор е Кирил Паликарски, музиката е на Теодосий Спасов. Участват: Стефан Денолюбов, Юлиан Вергов, Георги Кадурин, Ирини Жамбонас, Стефан Мавродиев, Емил Емилов, Станка Калчева, Красимира Кузманова, Ая Мутафчиева.

Седемгодишната Ая прекарва много време в театъра, защото баща й Асен е актьор. Една вечер Ая заспива в апаратната. След края на представлението интригите, предателствата и натрупаното напрежение в театралната трупа постепенно се разрастват. Илюзиите на Асен рухват, когато разбира, че телевизионната звезда Боян ще го измести в отдавна подготвяна постановка и той предизвиква скандал, който прераства в пиянска свада. Ще успее ли Асен да преоткрие себе си с безрезервната подкрепа на жена си и безкористната обич на дъщеря си?

ЦВЕТОДАР МАРКОВ завършва актьорско майсторство и филмова и телевизионна режисура в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“. След няколко роли в киното, натрупал опит като продуцент и режисьор на телевизионни предавания, през 2010 г. продуцира и режисира дебютния си пълнометражен игрален филм „Лов на дребни хищници“. От 2011 до 2014 г. режисира телевизионни сериали: „Стъклен дом“, „Революция Z“ и „Фамилията“. „Докато Ая спеше“ е вторият му игрален филм.

Фестивали и награди: Наградата за най-добра мъжка роля на Стефан Денолюбов на 33 ФБИФ „Златна роза“ 2015.

От 20.00 часа ще бъде официалното закриване на 7-то издание на Смешен филм фест. След награждаването ще видим какво са сътворили децата от Детското ателие по анимация, което се проведе в Дома на хумора и сатирата по време на фестивала.

Непосредствено след церемонията започва аржентинският филм Вино за крадене“. Лентата е от 2013 г. с продължителност 105 минути. Режисьор е Ариел Виноград, сценарист - Адриан Гарелик, оператор - Рикардо Де Анжелис, по музиката на Дарио Ешкенази. С участието на: Даниел Хендлер, Валерия Бертучели, Мартин Пироянски, Пабло Раго, Хуан Лейрадо, Марио Аларкон, Алан Сабах, Луис Сагасти.

Двама опитни обирджии са принудени да се съюзят, за да задигнат бутилка уникално вино от банка в Мендоса.

АРИЕЛ ВИНОГРАД е режисьор и сценарист, роден на 23.8.1977 г. в Буенос Айрес, Аржентина. Най-популярните му филми са: „Кръглоглавият“ (2006), „Първата ми сватба” (2011) и „Без деца” (2015).

Фестивали и награди: Номинация за „Сребърен кондор” за най-добър филм, голямата награда за женска роля (Валерия Бертучели), за второстепенна роля (Марио Аларкон), за филмова музика, Награди на Асоциацията на аржентинските филмови критици (2014); Голямата награда за сценарий (Адриан Гарелик), Фестивал на латиноамериканското кино, Лерида 2014.

Не забравяйте, че все още имате възможност да избере своя фаворит, като гласувате на сайта на фестивала www.filmfest.gabrovo.bg

Цената на билета е 3 лв. Можете да си го купите от откритата билетна каса на ул. „Радецка“ (до кафе „Тифани“) в работни дни от 10.00 до 17.00 часа, или преди прожекциите - от касата на зала „Възраждане“. Работното време на касата в залата е:

  • в работни дни от 17.30 до 20.00 часа;
  • събота и неделя (22 - 23 октомври) от 10.00 до 11.00 часа; от 17.00 до 20.00 часа.

Заповядайте, очакваме Ви и не забравяйте: до нови срещи, Смешен филм фест – догодина, по същото време!