За поредна година Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ – Габрово организира безплатно обучение за придобиване на начални компютърни умения за регистрирани  потребители на библиотеката.

В рамките на три дни пожелалите да се възползват от образователната услуга ще придобият основни умения за работа с операционна система, текстообработваща програма,  ползване на електронна поща, както и за търсене на информация в Интернет.

Обучението ще се проведе на 23, 24 и 26 август 2016 от 9.30 до 12.30 ч. в обучителния център, оборудван с компютърна и периферна техника, предоставена по Програма „Глоб@лни библиотеки - България". Желаещите да се включат в него или в предстоящите до края на календарната година обучения могат да се запишат на място, в информационния център на библиотеката – пл. Възраждане № 23 или на телефон 066 806269, като единственото изискване е да са регистрирани читатели на библиотеката.

Обученията за граждани са сред традиционните инициативи на Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“, които се радват на голям интерес. Тази образователна услуга библиотеката предлага като възможност за възрастните хора да преодолеят психологическата бариера от новите компютърни технологии и да продължат активния си социален живот, ползвайки съвременните средства за комуникации и търсене на информация.

Обучението се провежда в съответствие с целите на Програма “Глоб@лни библиотеки - България” – превръщането на библиотеките в съвременни информационни центрове, място за учене през целия живот и приобщаване на хората от всички възрасти към глобалното информационно общество.