От днес децата в квартал Младост ще могат да прекарват свободното си време на първата детска площадка с фитнес уреди в града. Съоръжението, дарение от „Лидл България”, бе официално открито от зам.-кмета по образование, култура и социални дейности в Община Габрово Николай Сираков и прокуриста на фирмата-инвеститор Борис Димитров.

Проектът за новото съоръжение е разработен от Община Габрово. Площадката, намираща се в междублоков терен на ул. „Свищовска”, е изградена от варненската фирма „Епос Флоор България” ЕООД по поръчка на търговска верига „Лидл”. Подизпълнител на строителната част е габровската фирма „Валентин Петров 2004” ЕООД.

В новоизградената детска площадка са разположени 6 фитнес уреда за деца над 12 години, за раздвижване на различни групи мускули – корем, рамене, крака, гръб, ръце и др. Според изискванията е поставена е 20 мм ударо-поглъщаща каучукова настилка, 5 пейки и ограда с височина 1/2 метър. Осигурени са съдове за отпадъци и осветление. В близост до площадката са засадени широколистни и иглолистни фиданки, които ще я изолират от улицата.

Пътуващото кино на Андрей Слабаков в Габрово
3 май 2010
Обновява се маркировката по улиците
5 май 2010