На 2 юли Архитектурно-етнографският комплекс "Етър" - Габрово посрещна своя 13-милионен посетител по стара българска традиция - с пита и шарена сол.

Това е Снежана Неделчева от Разград, която от дълги години живее и работи в Дания.

Снежана сподели, че от 20 години не е посещавала музея и е приятно изненадана, че точно тя е 13-милионният посетител. Екипът на музея беше подготвил подаръци и изненади - триптих с пейзажи от "Етър"-а, ръчно изработени изделия от занаятчиите: Андрей Андреев - майстор ножар, Веселин Дамянов - майстор грънчар, Цветомир Минчев - майстор дърворезбар, Павлин Колев - майстор шекерджия, Татяна Петкова - майстор фурнаджия, Даниела Тухладжиева - майстор тъкач. Снежана написа послание в книгата за почетните гости: "Завърнат спомен след 20 години. Добри спомени и усещане."

Почти по същото време от друга каса на комплекса съобщиха, че младо четиричленно семейство от Добрич е закупило входни билети. Те също получиха подаръци като 13 милиона и първи посетител - уикенд в хотел "Страноприемница" при АЕК "Етър", вечеря в механата към хотела, ваучер за отстъпка във Възрожденска механа, ръчно изработен предмет от Пламен Пеев - майстор стругар, отбрани издания на Архитектурно-етнографски комплекс "Етър" - Габрово.

Почетните посетители бяха развълнувани от щастливата случайност и споделиха, че в България има кътчета, които заслужава да се видят, а места като Архитектурно-етнографски комплекс "Етър" са пазители на родните традиции и българските корени.


Община Габрово изиска от изпълнителя коригиране на констатираните дефекти по тротоарите на ул. Николаевска
2 юли 2015
Повишава се интересът към участие в Национална програма за обновяване жилища в Габрово, предстои да бъдат подписани договорите с изпълнителите на техническото и енергийното обследване на първите 12 сгради
3 юли 2015