Община Габрово уведомява жителите на град Габрово, че е въведена временна организация на движение по ул. „Опълченска” в участъка между ул. „Пенчо Славейков” и Дечковата къща, както и по ул. „Н. Палаузов“ в участъка между улици „Пенчо Славейков“ и кръстовището на „Николай Палаузов“ с „Калоян“. Организацията включва и всички прилежащи улици и зони.

Ограничението е във връзка със строително-монтажни работи по интегрирания проект за изграждане на привлекателна, достъпна и зелена градска среда – обект 2 „Благоустрояване на 6-ти участък“.

Срокът на действие на временната организация на движение е от 5 март до 20 май 2014 г. включително.

Движението на моторни превозни средства ще се осъществява съгласно одобрен проект за организация на движението, съгласуван със сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР – Габрово, при спазване на изискванията на Наредба № 3/16.08.2010 г. за временната организация и безопасността на движението при извършване на строителни и монтажни работи по улиците и пътищата.

Изпълнителят на строителните дейности „ДЗЗД Лимк – Габрово” се задължава да осигури достъп за автомобили със специален режим на движение – противопожарна безопасност, спешна медицинска помощ и други, както и да постави знаци и светлини, сигнализиращи всички изкопи. За живеещите в района и търговците ще бъде осигурена възможност за достъп до сградите и до търговските обекти.

Община Габрово се извинява са създаденото неудобство и призовава водачите на пътни превозни средства и пешеходците да се движат с повишено внимание, спазвайки въведената временна организация.

Площадката за компостиране от новото депо е завършена
5 март 2014
„Ден на кандидатстудента” в Регионална библиотека „Априлов-Палаузов"
6 март 2014