Католически Младежки хор Сингапур ще вземе участие в Международния хоров конкурс и фестивал „Антонио Вивалди”, който ще се проведе на 21 и 22 юни в Габрово. Фестивалът е инициатива на НЧ „Априлов-Палаузов 1861” и техни партньори от Гърция. За трета поредна година читалището е готова да посреща гости от страната и чужбина, както и публика от любители на хоровото изкуство.

Католически Младежки хор Сингапур е основан през 2000 г. Въпреки възрастта и липсата на музикален опит в по-голямата част от младежите, 17 и 18-годишните певци, от 2006 г., насам прегръщат предизвикателния репертоар под ръководството на първокласен диригент То Ban Sheng.

Още с първото си турне през 2006 г., хора печели златен медал и специална награда за отлично изпълнение на Verbum Prodiens Mocnik на XVI Международен фестивал на Атвентиската и коледна музика Петър Ебен - Прага. През 2007 г. хорът печели злато в категорията Смесен Младежки хор под 19 години на Фестивала в Братислава.

През 2009 и 2011 г. са отличени със златен медал Gold на Сингапурския младежки фестивал. Хорът два пъти печели най-високите национални награди - за най-добър хор на годината, както и множество награди и най-високите отличия в Чехия, Финландия, Германия, Полша и Словакия.

   хор "Априлов-Палаузов"                              хор „Родна песен”                                              хор „Кантилена”

Освен формацията от Сингапур и домакина – смесения хор при НЧ „Априлов-Палаузов 1861” публиката на фестивала ще може да чуе и смесения хор при Образцово народно читалищеЗаря” град Хасково с диригент Вела Казакова и хор “Кантилена” от Велико Търново с диригент Анета Павлова.

Двете концертни вечери на фестивала са с начален час 19.00, мястото е зрителната зала на читалището, а входът е свободен. Заповядайте!