Тазгодишното издание на традиционното изложение „Панорама на средните училища” ще се проведе днес и утре в Габрово. Организатор на събитието е Община Габрово, а домакин ще бъде Художествена галерия „Христо Цокев”.

Участие са заявили седемте средни училища от Габрово, сред които две профилирани и три професионални гимназии, и две общообразователни училища. Сред участниците са едно средно общообразователно училище и две професионални гимназии от Дряново, както и едно средно общообразователно училище и една професионална гимназия от Трявна. За първи път се включват Професионалната гимназия по транспорт и машиностроене от с. Градница и габровското помощно училище „Николай Палаузов”.

Свои щандове ще имат информационната мрежа „Европа директно” при Габровска търговско-промишлена палата и Център за кариерно ориентиране, които са партньори на инициативата. Двете организации ще предоставят информация за потребностите и изискванията на пазара на труда, характеристиките на изучаваните професии и специалности, както и ще оказват подкрепа при вземането на решения за прехода от една степен на образование към друга.

По време на изложението ще се състоят тематични срещи, които целят да подпомогнат ориентацията на кандидатстващите и да ги информират за предлаганите възможности за обучение по профили и специалности от професии.

По случай панорамата на средното образование, Община Габрово е приготвила специални награди за три от участващите институции. През двата дни жури ще наблюдава представянето на отделните училища и ще отличи най-оригиналните от тях. По повод Деня на българската община – 12 октомври, трима от новопостъпилите ученици с най-висок успех от спечелилите училища, ще имат възможност да посетят общинската администрация и да заемат за един ден местата на кмета и нейните заместници.

ПРОГРАМА

Официално откриване

24 април 2013 г., 15:00 часа, ХГ „Христо Цокев”, зала „Минчо Минчев”

Тематични срещи „Училище и бизнес – ръка за ръка”

24 април 2013 г. от 15:30 и от 16:30 часа

25 април 2013 г. от 14:30 и от 16:00 часа

Работно време за посетители през двата дни – от 14:30 до 18:30 часа.

Научете още за събитието тук