На 11 юни 2009 година в Община Габрово ще гостува делегация от Белгия, водена от Почетния консул на България в Източна Фландрия г-н Вили Ван Импе.

Припомняме, че на основание чл. 21, ал. 1, т. 22 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл. 5, във връзка с чл. 3, т. 2 от Статута за целите, принципите и критериите при обявяване на официални отличия на Община Габрово, с Решение № 117 от 14 май 2009 година, Общински съвет Габрово обяви г-н Ван Импе за Почетен гражданин на нашия град за приноса му в укрепването на приятелството между общините Габрово и Аалст – кралство Белгия и за успешната реализация на съвместни инициативи в областта на социалната сфера и здравеопазването.

На 11 юни 2009 г. от 10 часа г-н Вили Ван Импе ще получи лично своето отличие в Ритуалната зала на Община Габрово.

В белгийската делегация, която е на посещение от началото на седмицата в България, освен г-н Вили Ван Импе са неговата съпруга Ерна Темерман; д-р Етиен Фонтейн – лекарят, който през миналата седмица оперира в хирургичното отделение на габровската болница, заедно със своята съпруга; г-н Пол Ван Каекенберг, който е закупил няколко парцела земя около Габрово и съпругата му; както и сестра Бенедикта от клиниката в Аалст.

Досега белгийските гости са провели срещи в Националния кардиологичен център в София, където са подписали споразумение за сътрудничество във връзка с бъдещата дейност на центъра за инвазивна кардиология в Габрово. Проведени са срещи и с Българската търговско-промишлената палата във връзка с бъдещи инвестиционни и бизнес намерения.

В Габрово делегацията ще проследи хода на ремонтните дейности на центъра за инвазивна кардиология, ще проведе срещи в РД „Социално подпомагане” и Дневните центрове за деца и възрастни с увреждания.

Седмица на отворените врати в Планетариума
5 юни 2009
ПАРТНЬОРСТВО ГАБРОВО – ТУН
10 юни 2009