В рамките на програмата за сътрудничество между Габрово и Тун за 2009 година, на 1 юни, делегация от Община Габрово заминава за швейцарския партньорски град. Начело на делегацията е д-р Нели Савчева, зам.-кмет по културата, образованието и социалните дейности. В делегацията са включени и две представителки на Регионален хоспис Габрово – Юлия Димитрова, ръководител на Хосписа и Пенка Хаджитодорова, член на екипа в стационарната част на Хосписа в Дряново, както и координаторът на съвместните проекти Габрово-Тун Анелия Цанкова.

В рамките на четири дни д-р Савчева ще посети най-голямото професионално училище в Тун; регионалния офис на сдружението Про Сенектуте – организация, която се занимава с проблемите на старите хора; Фондацията “Натали”, която предлага социални услуги за деца с аутизъм и техните семейства; регионалната болница на Тун и детските клиники към една от най-големите болници в Швейцария, разположена в Берн; ще се срещне с Кмета на Тун Ханс-Уели фон Алмен; ще присъства на заседание на Градския съвет на Тун и ще проведе разговори със своя колега Филип Буркард, пълномощник по културата на град Тун, който ще представи един от големите есенни фестивали в Тун – “Нощ на културата”, който се провежда на всеки две години.

За представителките на Регионален хоспис Габрово е организиран обмен на опит в сферата на палиативните грижи – продължение на съвместния проект “Хоспис”, стартирал през 2008 година. Наред с теоретичната част двете дами ще имат възможност да посетят специализирано заведение за полагане на стационарни грижи за хора в терминален стадий, както и амбулаторния център към регионалната болница Тун.

В програмата на делегацията е включено и посещение на откриването на летния фестивал “Концерти в замъка”, който се провежда ежегодно в Тун.

Среща във връзка с проверките по спазването на Закона за занаятите
27 май 2009
ДФА "Габровче" с нова награда
1 юни 2009