Представителни отбори на девет училища от Габровска и Севлиевска община участваха в проведеното днес здравно-образователно състезание „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“.  

В надпреварата се включиха петокласници и шестокласници от габровските училища: ОУ „Ран Босилек“, ОУ „Неофит Рилски“, ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Иван Вазов“,  ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, СУ „Райчо Каролев“, СУ „Отец Паисий“ и ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, и от ОУ „Васил Левски“-с. Шумата, общ. Севлиево.

Събитието се организира от Областна дирекция на МВР и Превантивно-информационния център по зависимости, с подкрепата на Община Габрово, Регионално управление на образованието, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Областна комисия по безопасност на движението по пътищата.

Специален поздрав към участниците отправиха директорът на ОДМВР-Габрово – ст.комисар Пламен Иванов, Невена Минева - заместник-кмет на Община Габрово, и Даниела Маринова - заместник-областен управител и председател на ОКБДП-Габрово, и Деян Дойнов от РУО - Габрово.

Превърналото се в традиция събитие предизвиква децата да демонстрират своите знания по важни теми, свързани с пътната и пожарната безопасност, с екологията и опазването на околната среда, както и с последствията от различните рискови поведения - тютюнопушене, употреба на алкохол, прекомерно ползване на електронни игри и интернет платформи,  и др., както и да изведат здравословни алтернативи за прекарване на свободното време през лятната ваканция.

Бурни емоции, нестихващ хъс за победа и високи нива на адреналин съпътстваха участниците по време на преминаването им през осемте тематични зони, а близките финални резултати – само с по няколко точки разлика, доказаха силна конкуренция между отборите и висока подготовка у всички участници.

В оспорваната надпревара първо място завоюва отборът на ОУ „Христо Ботев“, престижното второ място бе за учениците от ОУ „Иван Вазов“, а отличието за почетното трето място спечели отборът на СУ „Отец Паисий“.

Поздравления за достойното представяне на всички участници!

Нека идващото лято бъде весело, щастливо и безгрижно!

АНКЕТА за определяне на нагласите при използване на велосипедния начин на придвижване
31 май 2024
Награди от вендинг системата – месец юни
31 май 2024