На открития терен в спортен комплекс „Христо Ботев“ се проведе традиционният турнир по мини футбол "Малки лъвчета" за деца от 1-ви до 4-ти клас на габровските училища.

В рамките на три дена се играха футболни двубои разделени в две предварителни групи. В днешния ден много оспорвано и с голямо желание за победа се състояха финалните срещи за III и IV място между отборите на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ и СУ „Райчо Каролев“, завършил при резултат 2:1 и за I – II място между отборите на НУ "Неофит Рилски" и ОУ "Ран Босилек“ завършил с резултат 3:1.

Титлата шампион и първо място в турнира бе отредено на отбора от ОУ „Неофит Рилски“. Второ място заеха футболните надежди от ОУ „Ран Босилек“, на трето са ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ и четвъртото място остана за малките футболисти от СУ „Райчо Каролев“

Участниците бяха наградени с медали и купи за отборите от заместник-кмета Невена Минева и с пожелание за още повече победи и успехи.  

Както във всеки футболен турнир, така и в „Малки лъвчета“ бяха раздадени и индивидуални награди, както следва:

Грамота за „Най-добър защитник“ – Велислав Петров

Грамота за „Голмайстор“ – Атанас Атанасов

Грамота за „Най-добър вратар“ – Николай Донев

Грамота за „Полезен играч“ – Деян Стоев

Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров и Dolapdere Big Gang са само част от гост изпълнителите в дните на Карнавал Габрово 2024
18 април 2024
Дипломатът Светлозар Панов представя романа си „Гайдарят“ в Габрово
22 април 2024