Представителите на Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ триумфираха в 8-ото издание на традиционния средношколски турнир по ръгби „Димитър Контохов“. Проявата в памет на основоположника на ръгби спорта в Габрово, организирана от Ръгби клуб „Янтра“ и с личното съдействие на г-н Любен Ялъмов и фирма „Брама“, се проведе на терен „Христо Смирненски“ в участието на четири средношколски отбора. Те играха по правилата на Ръгби 7 по системата „всеки срещу всеки“.

С три победи първото място извоюваха юношите на ПТГ. Селекцията на преподавателя Пенчо Колев стартира с победа над Националната Априловска гимназия с 28:5. След това „техниците“ се наложиха над миналогодишния победител в турнира ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ с 29:7 и си гарантираха първото място с успех срещу ПГТ „Пенчо Семов“ с 32:0. За втората позиция се пребориха момчетата от НАГ, водени от Веселин Горанов, които надиграха ПГТ с 33:0 и ПМГ с 31:12. „Математиците“, със селекционер Ясен Симеонов, останаха трети след успех с 21:0 над ПГТ.

Макар че остана на последното място, съставът воден от Таня Моллова впечатли с демонстрираното желание и спечели единствената индивидуална награда на турнира. Отличието за най-полезен състезател взе най-малкия във физически аспект участник, но показал най-голямо усърдие в играта – Теодор Христов.   

Купите бяха връчени на отборите от представители на ръководството на габровския ръгби клуб. Тази на победителите поднесе основният инициатор и спонсор на проявата - г-н Любен Ялъмов.

 
Екоинициатива в ДГ "Радост" претворява пластмасови стари капачки в пролетни мотиви
17 април 2024
Пролетен празник на географията в Деня на Земята
18 април 2024