Българска федерация по лека атлетика отново избра Габрово за място, където националните състезатели по лека атлетика ще проведат лагер за летния сезон и предстоящите сериозни предизвикателства - Олимпийските игри в Париж, Световния шампионат за юноши под 20 години в Лима, Перу и Европейските шампионати за мъже и жени в Рим и за юноши и девойки под 18 години.  

Лагерът на националите ще се състои от 15 април до 2 май. Атлетите ще провеждат заниманията си на базата в спортен комплекс „Христо Ботев“ и на стадион „Априлов“.

В Габрово своята подготовка ще проведе олимпийската вицешампионка от Рио 2016, двукратна европейска вицешампионка и многократна балканска шампионка в скока на височина Мирела Демирева. Заедно с нея ще се подготвят и младите звезди на родната лека атлетика Божидар Саръбоюков - световен вицешампион в скока височина за юноши под 20 години, двукратен европейски вицешампион на скок дължина и троен скок, и балкански шампион за юноши под 20 години; Васил Русенов - бронзов медалист на троен скок от европейския шампионат за юноши под 18 години; Ирен Саръбоюкова - двукратна бронзова медалистка от европейски младежки олимпийски фестивали и балканска шампионка в  скока на височина; Елена Аргирова - бронзова медалистка от европейския младежки олимпийски фестивал в тройния скок, както и още много призьори от балкански и национални шампионати.

 
Творчеството на Иван Христов - Грога - „Акцент на месеца“ в ХГ„Христо Цокев“
9 април 2024
Показват филм за художника Генко Генков
9 април 2024