Отключете силата на пространственото обновление: Присъединете се към тематичните онлайн уебинари! © Place Out

Пореден онлайн семинар за пространствено обновление ще се проведе тази сряда – 10 април 2024 г., от 17:00 часа българско време. Темата му е „Процеси на участие и съвместно проектиране за регенерация на пространства“.

Целта е да се насърчи включването на общността в изготвянето на политики за градско планиране. Инициативата е насочена към млади хора и представители на младежки и неправителствени организации, училища и общини.

Уебинарът ще се проведе на английски език. Участието е безплатно, а предварителна регистрация може да бъде направена чрез линка. Срещите са част от международния проект „Изграждане на европейски диалог за увеличаване на младежкото участие в извънградските райони“ (Рlace Оut).

През месец април предстоят още:

  • 17 април (сряда) от 17:00 часа – Работилница: „Комуникация, ангажираност и изграждане на общност“. Можете да си запазите място чрез линка;
  • 24 април (сряда) от 17:00 часа – „Колаборативни пространства за съвместна работа в извънградски райони“. Можете да си запазите място чрез линка.

Основната цел на „Place Out!“ е възраждането на райони чрез възможности за учене на младите хора, живеещи в тях. Празни площи, пусти училища, фабрики или земи могат да окажат отрицателно въздействие върху качеството на живот, но са и неизползван потенциал и пропуснати ползи за местните общности. За да не останат занемарени, се дава гласност на вдъхновяващи трансформации, при които подобни пространства са се превърнали в примери на положителна промяна. Изоставени сгради се възраждат в оживени обществени комплекси, в които се провеждат събития. Творчески центрове се преобразяват артистично, привличайки туристи и засилвайки културната идентичност на територията. Обществени пространства получават нов живот като места за отдих, младежки зони, паркове, детски площадки и зелени площи, насърчавайки физическото и психическото развитие. Съвместните действия на десет партньора по проекта се провеждат в четири територии в Испания, Гърция, Италия и България.

Конкурс за рисунка "Ваксинирай се и стани супергерой!"
8 април 2024
Възпитаници на ДФА „Габровче“ с отлично представяне на XVI-ти Национален конкурс „Песенна дъга над Кутев“
8 април 2024