На 21 март Интерактивен музей на индустрията ще отбележи 10-години от своето откриване. На тази дата в Габрово през 2014 година единственият по рода си музей на Балканския полуостров отваря врати, за да пресъздава индустриалното наследство на Габрово, предлагайки на посетителите вълнуващо пътешествие през три исторически епохи – индустриализация, социализъм и съвремие. Тематичният декор и специфичният дух на времето са обогатени с виртуални разказвачи, множество визуални, звукови и светлинни ефекти. Музеят предлага на своите гости иновативно интерактивно изживяване в област от социално-икономическия живот, традиционно достъпна единствено в антикварната литература и старите архиви.

По повод годишнината, на 21 март (четвъртък) 2024 г. от 10 до 20 часа, ИМИ ще посрещне своите посетители с Ден на отворени врати и интересна програма за малки и големи, напълно безплатно.

За децата от 7 до 10 години екипът на музея е подготвил специална игра „Музеен детектив“ с награди.

Прочутата Формула 1, но по габровски „ИМИ Гран При“ ще се проведе от 15 до 17 ч. Желаещите да се включат в надпреварата е необходимо да направят предварително записване на тел. 0878 683 395.

От 16 часа започва творческа работилница „Фабрика на бъдещето“, подходяща за деца от 7 до 15 години, за която също е необходимо предварително записване на тел. 0878 683 395. 

На всеки кръгъл час в кинозалата ще се прожектира филмът „Дързостта да бъдеш първи“ на бележития габровски индустриалец Иван Хаджиберов. А при подходящо време на сградата на музея от 20:15 може да бъде наблюдаван 3D мапинг.

 

Осигурена възможност за заплащане на данъците по ЗМДТ чрез ДСК Директ
14 март 2024
Четири проекта на Община Габрово от Инвестиционната програма към държавния бюджет ще получат финансиране
14 март 2024